Esteu aquí

MUNICIPI

Ulldemolins és un municipi de la comarca del Priorat situat a la vall del riu Montsant, en un congost, entre les vessants meridionals de la serra de la Llena i les septentrionals del massís del Montsant .
El terme, que es troba a 651 metres d'alçada, és molt accidentat, amb abundància de balmes, cavitats i cingleres. El to clar dels seus conglomerats oligocènics ofereix un viu contrast amb les llicorelles fosques del seu peu. Ocupa una extensió de 38,2 km2.

L'economia del poble es basa principalment en l'agricultura. Els conreus majoritaris són l'olivera, l'ametller i la vinya. Tot i ser un poble relativament petit, gaudeix d'un gran nombre de serveis: escola, consultori, farmàcia, polisportiu, piscina, allotjaments, camping, zones de lleure, caixer, etc.

La riquesa natural i cultural d'Ulldemolins, atreu cada any nombrosos visitants que gaudeixen d'un entorn privilegiat i una bona acollida dels seus habitants.

Les festes d´Ulldemolins comencen al febrer, amb la gran rua de carrosses de Carnaval. El segon diumenge del mes de març, amb la Diada Gastronòmica de la "Truita amb Suc". La Festa Major és el diumenge després del dia 8 de setembre i a l'estiu als vols del 15 d'agost, es celebren les Festes d'Agost.
Altres festes importants són: el 25 de juliol, diada de Sant Jaume, patró de la parròquia i la festivitat de la Mare de Déu del Loreto, patrona de la vila, el 10 de desembre.