Esteu aquí

CULTURA I FESTES

REIS MAGS D’ORIENT  (5 i 6 de gener)

Ses Majestats arribaran i recorreran els carrers del poble amb les seves magnífiques carrosses, la rua estarà acompanyada amb música, festa, espectacles de focs artificials i moltíssims regals per repartir a totes les cases!

Una nit màgica de sentiments, passió i entrega plena de mirades il·luminades i emocions a flor de pell.

 

 

CARNESTOLTES (febrer) 

Ulldemolins està a tope amb el carnaval, ensenya la teva disfressa, balla, somriu i diverteix-te. Es Podrà participar en la rua de carrosses per tot el poble, en el sopar i, en el concurs de disfresses que acabarà amb la festa disc.

Ah! I no oblideu la xocolata calenta a mitja rua per no quedar glaçats!le).

DIADA GASTRONÒMICA DE LA TRUITA D'ESPINACS AMB SUC

(Segon diumenge de març)

La festa va néixer el 1982 a iniciativa d'un grup d'ulldemolinencs, que va decidir organitzar un concurs i treure aquest menjar de l'àmbit domèstic per posar-lo al carrer. La festa remet a l'imaginari d'una societat tradicional que es basava en una economia de subsistència i l'aprofitament dels recursos. La Diada de la Truita amb Suc d'Ulldemolins és un exemple paradigmàtic de festa de nova creació basada en el patrimoni gastronòmic propi del territori que s'ha anat transmetent de generació en generació.

Aquesta diada és especial per les seves activitats, cercavila, el concurs de truites i els mercats d'artesania.

SETMANA SANTA  (Abril)

Processó i festa amb orquestra

APLEC SANT ANTONI  (13 juny)

REVETLLA DE SANT JOAN (23 de juny)
Sortida des de la plaça del Loreto, un cop arriba la flama del Canigó a Ulldemolins per part de la dama ens servirà per encendre la tradicional foguera, que s'anirà a buscar a la plaça del Loreto fins al local municipal. Tot seguit sopar per als assistents i revetlla de Sant Joan, amb coca i fruits secs.

APLEC SANTA MAGDALENA (22 juliol)

 

FESTA DEL LITRO  (28 de juliol)

Un any més, arriba la popular Festa del Litro un dels esdeveniments més esperats de l'estiu pels joves del Priorat. La Festa del Litro fa uns anys va fer un canvi i una evolució amb l'objectiu de millorar la festa i atraure més gent. I sembla que van triar el bon camí, ja que, en les anteriors edicions, han passat per l'escenari artistes destacats, com l'Orquestra AlliOli, Jordi Véliz i Ernest Codina.

SETMANA CULTURAL I FESTES D’AGOST
Agost

Diferents actes culturals

APLEC SANT BARTOMEU
Agost

Aplec a l'ermita de Sant Bartomeu Excursió no guiada, 
Missa i dinar de germanor.

FESTA MAJOR
Setembre

Gincama infantil, teatre, vot de poble, amb dinar i a la nit Ball i finalment pujada de la senyera a la roca del llençol, i tot seguit esmorzar per als assistents a l'ermita de Santa Magdalena

SANT GALDERIC
3r diumenge d'octubre

Festa del patró dels pagesos catalans. Des de fa més de 20 anys es commemora amb un dinar popular, missa i ofrena floral en honor del Sant i la tradicional benedicció de coques.

CASTANYADA
Novembre

Festa de la Castanyada

FESTES DE NADAL I FI D'ANY
25 i 31 de Desembre 

Amb l’arribada del fred, torna el cicle nadalenc a Ulldemolins. Durant tots aquests dies de festes, l’esperit impregnarà de nou les places i els carrers del poble, en uns dies màgics. I és que Ulldemolins estima les seves tradicions i costums, sobretot en aquestes dates especials per a tots i totes, plenes d'esperança, desitjos, optimisme i il·lusió.