Esteu aquí

CULTURA I FESTES

REIS MAGS D’ORIENT  (5 i 6 de gener)

 

Ses Majestats arribaran i recorreran els carrers del poble amb les seves magnífiques carrosses, la rua estarà acompanyada amb música, festa, espectacles de focs artificials i moltíssims regals per repartir a totes les cases!. Una nit màgica de sentiments, passió i entrega plena de mirades il·luminades i emocions a flor de pell.

 

CARNESTOLTES
(febrer) 

Ulldemolins està a tope amb el carnaval! Ensenya la teva disfressa, balla, somriu i diverteix-te d'allò més amb totes les activitats.

Podreu participar en l'espectacle d'animació, en la rua, en el sopar i, amb la coneguda festa i concurs de disfresses.

Ah! I no oblideu la xocolata calenta a mitja rua per no quedar glaçats!

 

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES (8 de març)

És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l'àmbit laboral, i, per tant, pel dret a la independència econòmica. La primera celebració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i la seva commemoració s'ha anat estenent, des de llavors, a molts altres estats.

DIADA GASTRONÒMICA DE LA TRUITA D'ESPINACS AMB SUC
(Segon diumenge de març)

Diada molt significativa amb moltes activitats; cercavila, concurs de truites, mercat artesania, etc...

La Diada de la Truita amb Suc d’Ulldemolins és un exemple paradigmàtic de festa de nova creació basada en el patrimoni gastronòmic propi del territori que s’ha anat transmetent de generació en generació. 

Des del seu inici, el 1982, la festa va néixer a iniciativa d’un grup de persones de la població prioratina d’Ulldemolins, que va decidir organitzar un concurs i treure aquest menjar de l’àmbit domèstic per posar-lo al carrer, ocupant l’espai públic, com a centre d’una celebració festiva. La festa remet a l’imaginari d’una societat tradicional que es basava en una economia de subsistència i l’aprofitament dels recursos.

SETMANA SANTA
Abril

Processó i festa amb orquestra

APLEC SANT ANTONI 
(13 juny)

 

REVETLLA DE SANT JOAN (23 de juny)

Sortida des de la plaça del Loreto, un cop arriba la flama del Canigó a Ulldemolins per part de la dama ens servirà per encendre la tradicional foguera, que s'anirà a buscar a la plaça del Loreto fins al local municipal. Tot seguit sopar per als assistents i revetlla de Sant Joan, amb coca i fruits secs.

 

FESTA DEL LITRO  (28 de juliol)

Un any més, arriba la popular Festa del Litro un dels esdeveniments més esperats de l'estiu pels joves del Priorat. En el marc d'una programació d'actes per als mesos d'estiu al municipi.

Organitzada per l'Associació de joves les Arrels. La Festa del Litro fa uns anys va fer un canvi i una evolució, impulsada per una dotzena de persones que tenien l'objectiu de millorar la festa i atraure més gent. I sembla que van triar el bon camí, ja que, en les anteriors edicions, han passat per l'escenari prioratí artistes destacats, com l'Orquestra AlliOli, Jordi Véliz i Ernest Codina.

 

SETMANA CULTURAL I FESTES D’AGOST
Agost

Diferents actes culturals

APLEC SANT BARTOMEU
Agost

Aplec a l'ermita de Sant Bartomeu Excursió no guiada, 
Missa i dinar de germanor.

FESTA MAJOR
Setembre

Gincama infantil, teatre, vot de poble, amb dinar i a la nit Ball i finalment pujada de la senyera a la roca del llençol, i tot seguit esmorzar per als assistents a l'ermita de Santa Magdalena

SANT GALDERIC
3r diumenge d'octubre

Festa del patró dels pagesos catalans. Des de fa més de 20 anys es commemora amb un dinar popular, missa i ofrena floral en honor del Sant i la tradicional benedicció de coques.

CASTANYADA
Novembre

Festa de la Castanyada

FESTES DE NADAL I FI D'ANY
25 i 31 de Desembre 

Amb l’arribada del fred, torna el cicle nadalenc a Ulldemolins. Durant tots aquests dies de festes, l’esperit impregnarà de nou les places i els carrers del poble, en uns dies màgics. I és que Ulldemolins estima les seves tradicions i costums, sobretot en aquestes dates especials per a tots i totes, plenes d'esperança, desitjos, optimisme i il·lusió.